друкувати


День довкілля у військкоматах Західного регіону

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-18 09:01:10

Цієї суботи до Всеукраїнського дня навколишнього середовища долучилося майже вісім сотень військовослужбовців та працівників міських, районних військових комісаріатів Західного оперативного командування. Крім наведення чистоти на робочих місцях та в службових кабінетах, багато уваги було приділено закріпленим територіям військкоматів.

Так, у Львівському обласному військовому комісаріаті військовослужбовці та працівники установи, під час прибирання привели до охайного вигляду клумби, квітники, газони, пофарбували лавки, вичистили від сміття зливи, частково відновили асфальтове покриття.

– Насправді схожа традиція у військах існує вже давно. Скільки себе пам’ятаю в армії, навесні завжди відбувалося генеральне прибирання, і тому є пояснення, адже за осінньо-зимовий період завжди назбируються купи сміття, непотрібних речей, бруду, пил – розповів заступник обласного військового комісара з виховної роботи підполковник Федір Федчик. – Крім, того, ми пам’ятаємо, що до нас постійно приходять громадяни, які вирішують питання з видачею документів, що входить до компетенції військкоматів, тому вважаємо, що зразковий порядок їх має зустрічати вже біля розташування установ Збройних Сил, а не лише на вході та у службових кабінетах. Крім того, у таких заходах закладено, й певний виховний момент, адже пам’ятаємо відомий вислів «…ніщо так не згуртовує колектив, як спільна праця» – наголосив підполковник Федір Федчик.

Варто зазначити, що цього року День навколишнього середовища проходив напередодні величного релігійного свята Воскресіння Господнього та у переддень Вербної неділі, що додавало військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України сакральної наснаги, адже в нашому народі здавна вважалося, що перед Воскресінням Господнім потрібно наводити лад у своїх оселях, щоб зустріти свято у чистоті й затишку.

Довідково: День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» №855/98.

Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ