друкувати


Військові і ветерани Афганістану навели чистоту і посадили сад

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-16 05:57:30

Військовослужбовці Івано-Франківського гарнізону та ветерани війни в Афганістані разом з мешканцями міста взяли участь у загальноміській толоці.

Зокрема офіцери, солдати та працівники Збройних Сил України що служать у 114 бригаді тактичної авіації та 197 авіаційній базі прибрали від сміття та бруду всю територію навколо розташування частини. А також посадили півсотні молодих дерев.

– Ми вважаємо своїм обов’язком прийняти участь у такому заході, – зазначив заступник командира 197 авіаційної бази з виховної роботи підполковник Юрій Мухін. – Адже ми є не тільки військовослужбовцями, алей мешканцями міста, членами громади. Незважаючи на те, що частина зараз виконує поставлені перед нею завдання з охорони повітряного простору України на толоку прийшли майже всі.

Члени Івано-Франківської міської спілки ветеранів Афганістану навели лад у міському парку Воїнів-інтернаціоналістів. На толоку вони прийшли з дітьми та внуками.

– Наша спілка постійно слідкує за тим, щоб у парку була чистота і порядок, – розповів голова Івано-Франківської міської спілки ветеранів Афганістану Віктор Омелько. – Про те цього разу ми вирішили ще пофарбувати дерева, та бордюри, дещо відновити пам’ятник загиблим у Афганістані Прикарпатцям. Добре, що наші хлопці привели з собою дітей, адже вони мають знати це місце і пам’ятати про подвиг їх батьків та дідів.

Результатом роботи військових та ветеранів стало понад 10 тон вивезеного сміття, кілометри пофарбованих бордюрів та невеличкий сад, що за кілька років виросте з посаджених ними дерев.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони