друкувати


«Кольорові рефлексії» від мистецької родини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-15 12:00:56

«Кольорові рефлексії». Таку назву отримала виставка живопису, що відкрилась вчора в Культурно-мистецькому центрі «Є» Івано-Франківська.

Виставка незвичайна вже тим, що на ній представлені роботи матері і доньки. Олена та Марина Дяків – не тільки представники двох різних поколінь митців, а й колеги по роботі: обидві жінки викладають в Прикарпатському національному університеті. Втім, зробити спільну свою виставку вони вирішили вперше. «Раніше, – стверджує Олена Дяків, – ми ніколи не робили спільної виставки, проте пройшов час: наші студенти хочуть подивитись, над чим ми працюємо, тому і виникло таке рішення».

Представлені на виставці роботи різнять за жанрами, сюжетним наповненням і технікою виконання. Є тут і натюрморти, і пейзажі, і натурні роботи, в тому числі ті, які зображають оголену натуру. Є тут і етюди – пейзажі, написані на пленерах. «Більшість робіт, – говорить Марина Дяків, – виконані в класичному стилі, проте і досить модерні роботи». Тим не менш є одна річ, яка їх об’єднує. Це різнобарв’я кольорів. Їх тут дійсно чимало і подекуди співвідношення використаних кольорів і відтінків є досить неочікуваним. Власне звідси і назва виставки – «Кольорові рефлексії».

Експозиція триватиме до кінця квітня і є відкритою для огляду усіма бажаючими.

Автор: Сергій БІЛИЙ