друкувати


«Прикарпаттяобленерго» долучилося до благоустрою міста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-12 04:15:28

ВАТ «Прикарпаттяобленерго» долучилося до благоустрою міста. 11 квітня в рамках загальноміської весняної толоки енергетики посадили саджанці в одному з міських парків Івано-Франківська.

Загалом керівництво та працівники енергопостачальної компанії заклали алею з 70 дерев у Молодіжному парку, що в районі івано-франківських вулиць Паркової та Молодіжної.

Молоді дубки, сосни та берізки мають стати окрасою популярної рекреаційної зони, в якій проводять вільний час мешканці прилеглих районів. Рішення про висадку дерев саме на цій території було прийняте за рекомендацією фахівців Івано-Франківського управління житлово-комунального господарства.
Цікаво, що в цей день у філіях товариства (РЕМ) також заплановано висадку фруктових та декоративних дерев. Загалом цього дня в обласному центрі та районах енергетики висадять 850 дерев та кущів.

Подібну акцію компанія проводить не вперше. Так у 2009 році у рамках проекту «Зелене місто – здорові діти» енергетики посприяли школам-інтернатам області в озелененні територій, подарувавши саджанці дерев та кущів.

«Ця акція і наступні подібні «зелені» проекти проходитимуть у рамках реалізації нашого бажання покращити навколишнє середовище регіону, зменшити негативні впливи на довкілля. Ми б хотіли, щоб ВАТ «Прикарпаттяобленерго» стало справжньою еко-компанією, - зазначив генеральний директор товариства Микола Чернявський. – Переконаний, що наш приклад надихне на аналогічні дії і інших. Якщо кожен з нас посадить хоча б одне дерево, Івано-Франківськ має всі шанси стати найзеленішим містом в Європі».

Довідка: Івано-Франківщина посідає 22 місце серед регіонів України за результатами державного екологічного моніторингу, обійшовши навіть індустріальні регіони Сходу. Саме тому ВАТ «Прикарпаттяобеленрго» ставить перед собою завдання максимально зменшити негативний вплив виробничої діяльності на навколишнє середовище.

З цією метою згідно з політикою корпоративної соціальної відповідальності упродовж наступних трьох років планується:

- створити «зелений офіс» із розробкою та впровадженням програм енергоефективності та ресурсоефективності (введення електронного документообігу, покращення логістики автомобільного парку, зменшення використання паперу);

- спрямовувати на переробку та утилізацію відходи від виробничої діяльності (автомобільні шини, трансформаторна олива, папір, акумулятори, металобрухт);

- впровадити природоохоронні програми зі збереження біорозмаїття;

- сприяти виробництву «зеленої» електроенергії шляхом розвитку альтернативних джерел енергії.

Джерело: ВАТ «Прикарпаттяобленерго»