друкувати


АМКУ оштрафував кілька підприємств в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-11 01:00:53

Івано-Франківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ВАТ «Івано-Франківський птахокомбінат» та ТзОВ «Транс-Плюс» загалом на 10 000 грн за антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів.

Так, товариства узгодили тендерні пропозиції під час проведення Прикарпатським національним університетом ім. В.Стефаника торгів із закупівлі свіжого та замороженого м’яса. Відповідачі визнали порушення та зобов’язалися сплатити штраф до державного бюджету.

Майже такий же штраф (9 000 грн) накладено на ТзОВ «Світанок» та ФОП Бабінського І.М. за аналогічне порушення. Як встановило Відділення, суб’єкти господарювання узгодили тендерні пропозиції під час проведення відділом освіти Калуської міськради торгів із закупівлі рибної продукції.

ВАТ «АТП 0928» оштрафоване на 7 000 грн за зловживання монопольним становищем. Товариство, надаючи послуги в місті Івано-Франківську, укладало зі споживачами неправомірні договори на послуги з вивозу та захоронення твердих побутових відходів. Зокрема, зміст договорів не відповідав вимогам чинного законодавства. Відповідач зобов’язався припинити порушення та сплатити штраф до державного бюджету.

Джерело: Газета «Репортер»