друкувати


Коломиянин Тарас Криштофович у півфіналі чемпіонату України з боксу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-09 02:00:55

У ці дні в Кіровограді відбувається молодіжний чемпіонат України з боксу. Вже відбулися бої за вихід до 1/2 фіналу першості.

З чотирьох прикарпатських боксерів цю стадію пройшов лише один — коломиянин Тарас Криштофович. Про бої наших краян з розповіді тренера Михайла Ніньовського, який нині перебуває на змаганнях разом зі спортсменами.

Першим з прикарпатців у чвертьфіналах у ринг вийшов івано-франківський боксер Степан Стефанишин в категорії до 52 кг. На жаль, він поступився супернику з Дніпропетровська, та, за словами Михайла Ніньовського, виступив дуже достойно, і цілком міг перемагати.

У вазі до 56 кг боксував Тарас Криштофович. Перший раунд його бою проти представника Житомирщини завершився на користь суперника — 0:1. Проте у другому раунді Тарас зумів зрівняти рахунок бою, а вирішальний, третій раунд виграв з різницею в чотири очки. У підсумку — 7:3, і Криштофович у півфіналі, бронзову медаль він собі вже забезпечив.

Ще один коломиянин Ярослав Палійчук в категорії до 64 кг боксував з харківським майстром спорту, який вже встиг стати чемпіоном Європи. «Бій завершився з рахунком 6:5 на користь харків’янина, — розповідає Ніньовський. — І якби Ярослав не пропустив удар, за який супернику зарахували одразу три очки, перемога була б нашою».

У вазі понад 91 кг боксував Тарас Кіцул зі Снятина. «Суперником Кіцула був представник Херсонщини, перший номер цієї категорії, — говорить Михайло Ніньовський. — Тому, хоч Кіцул, і програв у підсумку, але претензій до нього я не маю, він відбоксував усі три раунди і тримався досить впевнено».

Сьогодні єдиний прикарпатський півфіналіст Тарас Криштофович боксуватиме за вихід до фіналу. Для коломиянина це буде четвертий бій на цьому чемпіонаті, його суперником є донеччанин, лідер вагової категорії.

Джерело: sport.if.ua