друкувати


Лісівники захистили ліс ціною власного здоров’я

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-08 10:00:45

Напередодні великого релігійного свята Благовіщення Господнього в одному з лісництв Державного підприємства «Делятинське лісове господарство» лісокради побили лісову охорону.

Зранку 6 квітня лісова охорона ДП «Делятинське лісове господарство» держлісгоспу виявила самовільну рубку в Поляницькому лісництві, а дорога від місця скоєння лісопорушення привела їх до штабельованої і готової до завантаження лісопродукції. Крадії сховали ліс на території лісфонду сусіднього Космацького лісництва ДП «Кутське лісове господарство».

Працівники лісової охорони чекали автомобіль, щоб вивезти незаконно зрубану деревину. Один з лісівників, вирішив перевірити, чи не сховали в калюжах по дорозі «їжаків», щоб зупинити машину. Тим часом потроху почали збиратися молоді хлопці й за пів години їх кількість була вже за півтора десятка. Ситуація одразу набула жахливого повороту – лісокради відібрали фотоапарат, при спробі зафіксувати їх, і вимагали розвантажити деревину, інакше погрожували жорстокою розправою над лісівниками і підпалом автомобіля. За якусь мить лісничому Поляницького лісництва Вередюку Іван Степановичу вже довелося відбиватися від молодиків.

Зловмисники, що посягнули на працівника лісової охорони при виконанні ним службових обов’язків, розбіглися лісовими стежками, кинувши крадене у лісі. Закривавленого лісничого відвезли до лікарні. Зараз потерпілий перебуває у Яремчанській районній лікарні з численними травмами. Лісівники звернулися до правоохоронних органів із проханням розслідувати обставини скоєного та покарати винуватців.

Джерело: Прес-служба ІФОУЛМГ