друкувати


В Івано-Франківську відбулася імпреза з фотомистецтва "Фотодром"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-06 12:00:13

Протягом вихідних, 2-3 квітня у приміщенні виставкового залу кінотеатру «Люм’єр» відбулася всеукраїнська імпреза з фотомистецтва «Фотодром». Ініціаторами проведення даного заходу стали активісти місцевої станиці Пласту - Національної скаутської організації України.  

Метою такої акції було ознайомити і популяризувати серед дітей та юнаків мистецтво фотографії. На акцію завітало більше 100 пластунів з Івано-Франківська, Коломиї, Львова, Тернополя, Рівного та Києва.

Перший день розпочався з фотовиставки на якій було представлено понад 100 фотографій у 5 різних жанрах. Авторами світлин були як пластуни, так і відомі молоді фотографи Івано-Франківська. Під час експозиції світлин проводилися різноманітні фотоконкурси, фотоквести, фотозагадки, де учасники могли проявити свою креативність, знання та кмітливість.

Завершальним етапом першого дня став фотоаукціон. Там всі бажаючі відвідувачі імпрези мали змогу придбати світлини, які їм сподобались. Зібрані кошти частково покрили організаційні витрати у проведенні самого свята.

Друга частина "Фотодрому" була присвячена майстер-класам різних жандрів мистецтва фотографії. Як правильно провести репортажну, портретну зйомку та як слід обробляти світлини розповіли всім охочим  фотомитці зі Львова та Івано-Франківська. Такі навчання могли відвідати не тільки пластуни, а й всі охочі франківчани.

У проведенні заходу добре допоміг театр-кіно "Люм'єр". Саме завдяки керівництву цього закладу пластунам був виділений зал для проведення "Фотодрому", а також всі учасники змогли переглянути найсвіжіші стрічки в залах кінотеатру. Також допоміг фотосалон «Сако», який надав можливість роздрукувати фотографії для фотовиставки.

Як зазначив співорганізатор імпрези, пластун Андрій Осачук: «Одним із завдань, які ми ставили перед собою було показати людям, що фотографія - це мистецтво не з легких. Адже щоб добре фотографувати, не достатньо мати хороший фотоапарат. Потрібно мати смак, відчуття композиції, відповідне бажання та досвід".

Автор: Оксана ДМИТРУК
Джерело: Прес-служба станиці Івано-Франківськ Пласту НСОУ