друкувати


70 років II-го Великого Збору ОУН

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-05 07:37:44

4 квітня у міському будинку культури “Народний Дім” відбулися урочистості з нагоди відзначення 70-річчя II-го Великого Збору ОУН.

Захід розпочалися з молитви, яку зачитала завідувач краєзнавчим відділом центральної районної бібліотеки. Доповідь про історичне значення II-го Великого Збору ОУН проголосив радник Коломийського міського голови Зиновій Карась, який одночасно звернувся до присутньої у залі молоді берегти українську державу, зміцнювати її і величати, бути гідними українцями, наслідувати приклад боротьби за українську державу у Степана Бандери та Євгена Коновальця.

Після доповіді присутні мали змогу подивитися тематичний концерт, у якому прозвучали пісні “Ой, у лісі на полянці”, “В сорок третім році”, “Стрілецький романс”, “Йшли селом партизани”, “Завтра в далеку дорогу” та інші. Учасники театру поезії “Орфей” МБК “Народний дім” читали патріотичні вірші. У художній частині взяли участь хор Братства ОУН-УПА під орудою Почесного громадянина міста Коломиї Марії Маївської, вокальний чоловічий ансамль БК с. Турки, народна аматорська хорова капела “Жайвір” медичних працівників відділу культури і туризму РДА та багато аматорів художньої самодіяльності міста та району.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради