друкувати


В районних лікарнях Прикарпаття будуватимуть вертолітні майданчики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-05 03:00:14

Вертолітні майданчики при лікувальних закладах незабаром будуть створені в усіх районах Івано-Франківської області. Про це в п’ятницю, під час презентації пілотного проекту з авіаційного рятування, розповів губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк.

Першим кроком в даному напрямку стане побудова майданчику для посадки гелікоптерів на території Обласної клінічної лікарні, який начальник департаменту цивільної авіації МНС України Євген Червоненко охарактеризував як такий, що відповідає усім європейським стандартам. В подальшому подібні споруди з’являться і при районних лікарнях. В такий спосіб керівництво області намагається створити умови для своєчасного надання невідкладної медичної допомоги через використання гелікоптерів.

Прикарпаття в даний час бере участь у пілотному проекті, в рамках якого їй передано один з двох санітарних вертольотів Eurocopter EC145, які перебувають на озброєнні МНС та 1 вертоліт добровільного авіазагону «Українські янголи». В даний час такою машиною є приватний гелікоптер Євгена Червоненка Eurocopter AS 355 F1 Twinstar. Презентація проекту з показовим використанням гвинтокрилих машин для порятунку умовних потерпілих рятувальники проводили в п’ятницю. Участь в ній взяли голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, Євген Червоненко, голова представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Тейшейра, представники обласних управлінь охорони здоров’я та МНС, керівництов міста Івано-Франківська.

Автор: Сергій БІЛИЙ