друкувати


До 350-річчя заснування Івано-Франківська оголошено конкурс

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-04 02:00:42

Сьогодні, 4 квітня, міський голова Віктор Анушкевичус провів прес-конференцію, на якій розповів про конкурс до 350-ої річниці заснування Івано-Франківська.

Йшлося про конкурс на кращу ідею оригінального заходу, кращий слоган та логотип відзначення ювілею міста. Конкурс розпочався сьогодні та триватиме до 1 червня цього року; ці два місяці триватиме прийом робіт. Підбиття та оголошення підсумків конкурсу відбудеться 1 липня.

За словами Віктора Анушкевичуса, конкурс у всіх трьох номінаціях буде відкритим для бажаючих як з Івано-Франківська, так і з інших міст України та з-за кордону, без вікових обмежень.

Вимоги конкурсу прості. Подані проекти мають бути сучасними, лаконічними, а також відповідати темі туризму, історії та архітектури міста. Символіка має бути загальною і легкозрозумілою для представлення міста на ярмарках, виставках, у публікаціях, культурних заходах. Водночас створені та подані на конкурс ідеї не замінять офіційної символіки міста (герб і прапор).

Переможець у кожній номінації отримає грошову винагороду в сумі 1000 грн.

За словами мера, остаточна програма заходів до Дня міста вже сформована на 80%. Щодо культурної частини, зокрема, відбудеться грандіозний концерт на площі над Бастіоном Станіславівської фортеці, який ще реконструюють. Про суму коштів на святкування Дня міста говорити ще рано, але, як запевнив Віктор Анушкевичус, левова частка коштів на виступи запрошених зірок буде отримана від спонсорів, і лише мала частина піде з міського бюджету. Так, наприклад, на виступ Кріса Нормана в Івано-Франківську у 2008 році з міської казни не було виділено жодної копійки, натомість виступ рок-зірки відбувся завдяки сприянню бізнесових кіл. Наразі у Кабмін подано план культурних заходів до Дня міста на загальну суму 80 млн. грн., та скільки виділить уряд, ще невідомо.

Джерело: Газета «Репортер»