друкувати


Дві спортсменки з Прикарпаття — призери Кубка Європи з дзюдо у Києві

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-04 01:00:34

Вчора у Києві завершився Кубок Європи з дзюдо серед спортсменів не старших 17 років. Разом з 450 учасниками з 18 країн на столичних татамі боролися і прикарпатці.

З трьох наших краян двоє привезли додому срібні нагороди. Далі — детальніше.

Надвірнянська спортсменка Анна Тимків продовжує радувати шанувальників дзюдо Прикарпаття. Зовсім недавно вона успішно провела свій перший виступ на міжнародній арені у Загребі, а у суботу, 2 квітня, на Кубку Європи U17 у Києві виборола срібну медаль.

У ваговій категорії до 40 кг вона наша дзюдоїстка провела три поєдинки. Спершу вона перемогла суперницю з Литви. За нею натиску надвірнянки не витримала учасниця з Білорусі.

У фіналі категорії золоту медаль Анна Тимків розігрувала з Іванною Стицун. У лютому на VI літніх юнацьких спортивних іграх України вони вже боролися. Сутичка теж була фінальною і перемогу тоді святкувала наша краянка. Цього разу краще відборолася Стицун. Вінницька дзюдоїстка везе додому золото, а надвірнянська — срібло.

Ще одну срібну медаль вже вчора, 3 квітня, виборов іванофранківець Давид Харебава. У своїй ваговій категорії до 81 кг, де змагалося 28 учасників, Давид провів чотири сутички. Він здолав Камрана Хусейнова з Азербайджану, Микиту Азарова з Казахстану.

«Півфінальна сутичка з грузином Беком Гвініашвілі була дуже важкою, — розповідає заслужений тренер України Євген Боднарук. — Суперник просто розривався, але ми зібралися і все таки здолали його. Але після цієї сутички на фінал Давида вже не вистачило. Суперником був Богдан Зусько із Запоріжжя, і Харебава йому поступився».

Третій прикарпатець, який взяв участь у столичному турнірі, Олександр Орєхов, на жаль, поступився вже у першій своїй сутичці категорії до 50 кг. Пройти далі йому не дозволив росіянин Богдан Охотніков.

Усі троє прикарпатських дзюдоїстів представляють надвірнянську СДЮШОР профкому «Нафтохімік Прикарпаття». Загалом за два дні Кубка Європи серед кадетів U17 у Києві, українські дзюдоїсти завоювали 30 медалей, з них — вісім золотих.

Нині в Києві проходять навчально-тренувальні збори дзюдоїстів. До своїх трьох земляків приєдналися ще 14 прикарпатських спортсменів. «На татамі немає де яблуку впасти. Займаються близько тисячі борців», — каже Євген Боднарук. Ці заняття триватимуть до вівторка.

Дівчата
До 40 кг

1. Іванна Стицун (Вінницька обл.)
2. Анна Тимків (Івано-Франківська обл.)
3. Чінара Гулієва (Азербайджан)
4. Борислава Дам’янова (Болгарія)

Хлопці
До 81 кг

1. Богдан Зусько (Запорізька обл.)
2. Давид Харебава (Івано-Франківська обл.)
3. Рокас Ненартавічус (Литва)
3. Бека Гвініашвілі (Грузія)
5. Микола Барадзіноу (Біларусь)
5. Камал Саадатов (Дніпропетровська обл.)
7. Микита Азаров (Казахстан)
7. Адам Нагі (Угорщина)

Джерело: sport.if.ua