друкувати


31 березня на Прикарпатті стартує передвеликодня акція з благоустрою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-31 05:00:31

31 березня на Прикарпатті стартує традиційно весняна передвеликодня акція з благоустрою та впорядкування територій сіл, селищ і міст у межах щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Як зазначено у розпорядженні голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка, «з метою приведення в належний санітарний стан населених пунктів області, прилеглих територій, парків, скверів, узбіч доріг, підготовки до Великодніх свят і Дня Перемоги» 16 квітня — загальнообласна толока з благоустрою.

Керівникам районних державних адміністрацій, головам виконавчих комітетів міських, селищних та сільських рад разом з керівниками підприємств, організацій, установ, шкіл, середніх спеціальних та вишів доручено розробити заходи з проведення в області чергової акції з благоустрою та впорядкування територій населених пунктів. В належний санітарний стан слід привести прибережні захисні смуги вздовж річок, джерел, автобусних зупинок, вказівних та інформаційних знаків обабіч доріг, придорожні зелені насадження. У рамках акції з благоустрою впорядкують кладовища, братські могили, меморіальні комплекси та місця почесних поховань.

Управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, обласне виробниче управління з меліорації та водного господарства, обласна санепідемстанція, обласне управління лісового та мисливського господарства, державне управління охорони навколишнього природного середовища в області покликані «забезпечити координацію робіт з благоустрою, озеленення та приведення в належний санітарний стан населених пунктів і прилеглих до них території, а також прибережних захисних смуг вздовж річок, джерел, полігонів для побутового сміття».

Служба автомобільних доріг в області, дочірнє підприємство "Івано-Франківський облавтодор" мають забезпечити прибирання автошляхів ; ВАТ "Івано-Франківська дирекція залізничних перевезень" відповідальне за прибирання прилеглих до залізничних колій територій.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК