друкувати


Тризубівці в Івано-Франківську вступилися за побратимів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-31 04:00:33

Сьогодні вранці члени Івано-Франківського обласного загону ВО «Тризуб» ім.С.Бандери провели під стінами обласної прокуратури по вулиці Грюнвальдській мітинг на захист тризубівців, яких сьогодні ж судять у Запоріжжі. Так, 31 березня о 10 ранку у Жовтневому районному суді міста Запоріжжя мав розпочатися судовий процес над дев’ятьма членами та прихильниками ВО «Тризуб», які відпиляли голову бюсту Сталіна.

Івано-франківські тризубівці також залучили до акції протесту представників кількох політичних сил, які взяли участь у мітингу під своїми прапорами. Учасники протесту скандували і тримали плакати з гаслами: «Волю політв'язням!», «Геть режим внутрішньої окупації!», «Фемідо, не  будь сліпа!», «НІ політичним репресіям!», «Україна не міліцейська держава!».

Організатори акції стверджують, що на сьогодні вже понад 15 тризубівців перебувають під слідством, з них більша частина — в нелюдських умовах ув'язнення (недопущення адвокатів і родичів, відсутність харчування і медобслуговування і т.д.). Арешт і суд над тризубівцями є розгорнутою кампанією проти цієї патріотичної громадської організації. Адже члени «Тризуба» взяли на себе відповідальність за пошкодження голови бюсту Сталіна 28 грудня 2010 року і декларували це як боротьбу з символами сталінізму, який офіційно засуджений ПАРЄ на рівні з націонал-соціалізмом. Крім того, молоді патріоти спиралися на укази попередніх президентів України про ліквідацію радянської тоталітаристської символіки на теренах України.

Організатори вважають, що лише широкий резонанс у ЗМІ, національна співдія, моральна взаємопідтримка і свободолюбиві принципи можуть стати надійним захистом проти наступу «новітнього тоталітаризму в сучасній Україні».

Джерело: Газета «Репортер»