друкувати


Близько 30 тисяч абітурієнтів з Івано-Франківщини візьмуть участь в ЗНО 2011

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-28 02:00:15

Близько 30 тисяч абітурієнтів по Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти візьмуть участь в ЗНО 2011.Такі результати реєстрації.

ЇЇ особливістю фахівці називають практично повну комп'ютеризацію цього процесу. Наступного року,каже Богдан Томенчук, докладе усіх зусиль аби реєстрація стовідсотково відбувалася лише через Інтернет. В Управлінні освіти кажуть, моніторинг знань школярів взялися активно проводити на селі.

Нещодавно завдяки івано-Франківському регіональному центру оцінювання якості освіти, який розробив відповідну комп'ютерну програму вдалося оцінити рівень близько 3 тисяч учнів 9-их класів з історії у 166 школах області. Наразі 96% прикарпатських навчальних закладів 1–3 ступенів охоплені Інтернетом. Є і проблемні райони, де просто не можуть знайти потужних провайдерів. Пробне тестування пройде з 2 по 9 квітня. До речі, на нього зареєструвалося половина усіх учасників ЗНО. Найактивніші вже в традиційній лотереї виграли ноутбуки. Цього разу лептоп для себе та друга здобув випускник зі Снятинщини. Офіційне ЗНО — 2011 відбуватиметься з 2-по 24 червня. Наразі фахівці продовжують роботу з формування мережі пунктів тестування. Поки що в області визначено три округи — Івано-Франківськ, Калуш та Коломия.

Джерело: Радіо «Західний полюс»