друкувати


«Стародавній Галич: цивілізація відома і таємнича»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-26 12:00:09

Вийшла в світ книга «Стародавній Галич: цивілізація відома і таємнича». Її авторами є члени Національної Спілки Краєзнавців України І.М.Коваль, М.Ю.Косило, І.Ф. Миронюк.

Книга містить найбільш повні відомості про особливості духовної та матеріальної культури давнього Галича від льодовикового періоду княжої Русі і пізнього Середньовіччя.

Особливістю книги є подані в ній матеріали з археологічних розвідок і розкопів, які допомагають розкрити велич доісторичної цивілізації на Крилоській горі і столиці державних формацій – Великохорватської, Галицької і Галицько-Волинської. На полотнах художників відтворена історія Княжого Галича в мистецьких образах. Видання розраховане на широке коло шанувальників минулого краю.

Відмітним є те, що у книзі подано туристські маршрути по найвидатніших місцях Галицької землі.

Дане видання з’явилося завдяки Івано-Франківській обласній організації Національної спілки краєзнавців України, Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника та Івано-Франківському обласному державному центрі туризму і краєзнавства учнівської молоді. Наклад 1000 примірників. Об’єм 20 умовних друкованих аркушів.

Джерело: Управління культури Івано-Франківської ОДА