друкувати


Призив – спільна справа державної ваги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-22 04:00:42

Сьогодні в приміщені Івано-Франківського обласного збірного пункту відбулось друге засідання обласної призовної комісії.

На засіданні були присутні голова комісії заступник голови – керівник апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Роман Струтинській, військовий комісар Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковник Ігор Боловицьких, представники влади, та структурних підрозділів, які будуть задіяні під час організації та проведення призовної кампанії «Весна 2011».

Під час проведення засідання було заслухані доповіді членів призовних комісій та військових комісарів Долинського ОМВК, Снятинсько-Городенківського та Калусько-Рожнятівського ОРВК з питань розгляду справ призовників які мають захворювання за двома і більше статтями, яким скасовано рішення про призов з різних обставин у період до 2010 року.

Занепокоєння членів комісії викликав той факт, що в останні роки крім проблем зі здоров’ям, почали з’являтись призовники з недостатнім рівнем освіти. В основному це діти селян з далеких гірських сіл, які після 7-8 класу покидають школу і ідуть працювати в сільське господарство. Та разом з тим, за словами районних військових комісарів, Івано-Франківська область цілком спроможна укомплектувати Збройні Сили України здоровими юнаками, які відповідають всім критеріям сучасного війська.

Голова обласної призовної комісії цікавився у всіх представників регіонів, чи допомагають їм місцеві органи самоврядування в організації призовної кампанії. Як і які проблеми вирішуються. І наголосив на тому, що організація призову це спільна справа державної ваги.

До речі призивна кампанія «Весна 2011» розпочнеться 1 квітня. І представники військових комісаріатів нагадують всім юнакам, що досягли призовного віку та не мають права на відстрочку про їх обов’язок з’явитись до найближчого за їх місцем військового комісаріату та завити про себе. Адже відсутність повістки не звільняє від призову, а відсутність на призовній дільниці розцінюється як кримінальне порушення зі всіма неприємними наслідками.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони