друкувати


Прикарпатські боксери починають виступ на чемпіонаті України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-22 12:00:32

У Харкові стартує центральна подія аматорського боксу України — національний чемпіонат серед дорослих спортсменів. Цього року першість є ювілейною, відбувається в 20-й раз.

Ще до старту чемпіонат України побив рекорд за кількістю учасників. З елітою українського боксу виступлять і дев’ятеро наших краян. Хто увійшов до команди нашому кореспонденту розповів заслужений тренер України Анатолій Мушій.

За попередніми даними Федерації боксу України у Харкові зібралося 222 боксери. Цього року чемпіонат відбувається у нових вагових категоріях, які затвердила Міжнародна асоціація любительського боксу AIBA: 49 кг, 52 кг, 56 кг, 60 кг, 64 кг, 69 кг, 75 кг, 81 кг, 91 кг, +91 кг.

Серед учасників — такі титуловані та імениті спортсмени, як Василь Ломаченко, Роман Капітоненко, Георгій Чигаєв, Олександр Усік.

Отже, наша команда виглядає так:
- 52 кг Роман Кирста (Івано-Франківськ)
- 60 кг Едуард Дегтярьов (Івано-Франківськ)
- 64 кг Роман Романенко (Надвірна), Іван Грушка (Івано-Франківськ)
- 69 кг Алішер Абдукадиров (Івано-Франківськ)
- 75 кг Арсен Різун (Коломия)
- 81 кг Андрій Зеленяк (Калуш), Михайло Селіванов (Івано-Франківськ)
- 91 кг Віталій Мерінов (Івано-Франківськ)

Сьогодні відбулося відкрите тренування спортсменів та офіційна церемонія жеребкування. З нашою командою у Харкові перебуває тренер Олександр Соколовський. Sport.if.ua слідкуватиме за перебігом боїв наших боксерів.

Джерело: sport.if.ua