друкувати


Поезія стала ближчою до івано-франківців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-22 09:00:25

Об’єднати авторів та читачів поетичних творів в їх любові до поезії мав на меті вечір поезії, який пройшов сьогодні на базі Культурно-мистецького центру «Є», що в Івано-Франківську.

Керівництво центру не просто влаштувало читання віршів, а запропонувало учасникам таку собі поетичну лотерею, коли кожен читець обрав собі, як то кажуть наосліп, три поетичні твори з багатьох запропонованих. Читати твори класиків та сучасників української поезії випало відомим на Прикарпатті людям: поетам Галині Петросаняк, Василю Карп’юку, Наталії Асатурян та Богдану Ославському, громадським діячам Руслану Коцабі, Тарасу Процю та Тарасу Зеню, художниці Зоряні Гошовський та іншим. Крім того, будь-хто бажаючий мав змогу долучитись до читань.

Ідея проведення заходу саме в такому форматі належить його організатору – арт-менеджеру КМЦ «Є» Вікторії Мартинович.

«При підготовці заходу, – розповідає вона Коломия ВЕБ Порталу, – нам хотілося відійти від звичного формату літературних читань, коли кожен автор читає власні твори. В нашому випадку кожен автор міг подивитись на свої твори з боку, в прямому сенсі цього виразу. Адже люди різних занять і професій, пересічні поціновувачі поезії зазвичай бачать літературні твори по-своєму – не завжди саме так, як їх бачив автор. Зрештою, як бачимо з реакції залу, наш такий собі експеримент виявився вдалим».

Зі слів пані Мартинович, персонал Культурно-мистецького центру є намагається постійно шукати нові формати заходів, що в ньому проводяться, робити їх цікавішими і доступнішими широкому загалу.

«Гадаю, – додає арт-менеджер, – що в наслідок сьогоднішнього вечора поезія стала трішечки ближчою до прикарпатського читача».

Автор: Сергій БІЛИЙ