друкувати


Словацькі митники ділилися досвідом з прикарпатськими колегами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-19 12:00:52

Словацькі митники ділилися досвідом з прикарпатськими колегами. У Івано-Франківську вони обговорили проблему спільного управління кордонами та боротьби з корупцією.

Як відомо, Словаччина вже кілька років є частиною Східної межі Євросоюзу, тож чи не найбільше проблем мають саме з українськими візитерами. Найчастіше порушники намагаються незаконно перевезти тютюнові вироби, які в Європі набагато дорожчі, ніж в країнах СНД.

В свою чергу місцеві митники можуть позаздрити словацьким колегам. Адже вони мають право оперативно-розшукової діяльності. Це дозволяє значно ефективніше боротися з корупцією, не лише на кордонах, але у й будь-якій точці Словаччини. Також іноземні митники контролюють тютюновий та алкогольний бізнес, і за своїм статусом навіть вищі аніж поліція. Натомість в Україні митники з корупцією борються на добровільних засадах. Однак насамперед, кажуть прикарпатські митники, з-за кордону варто було б запозичити рівень соціального захисту цієї категорії працівників. Адже на пенсію словацькі митники йдуть вже після 15-ти років трудового стажу. Тай зарплати у іноземних колег вдвічі більші, аніж на Україні.

Джерело: Радіо «Західний полюс»