друкувати


Розпочався весняний призов на строкову військову службу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-16 02:00:52

15 березня під керівництвом заступника голови-керівника апарату Івано-Франківської облдержадміністрації, голови обласної призовної комісії Романа Струтинського відбулося перше засідання обласної призовної комісії з питань проведення весняного – 2011 року призову юнаків області на строкову військову службу.

Військовий комісар обласного військового комісаріату, полковник І.Боловицьких та його заступник з призову підполковник І.Павлюк ознайомили членів комісії з особливостями весняного призову, планом відправки молодого поповнення до військових частин, а також планом роботи комісії на увесь період призову.

Комісія своїм рішенням скасувала рішення про призов призовників, які мають захворювання за двома і більше статтями визначених наказом Міністра оборони України від 14.08.2008 р. № 402 «Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України», а також тих, які не мають базової середньої освіти та мали приводи до органів внутрішніх справ, де перебувають на спеціальному обліку.

Обговорено питання готовності призовних дільниць та призовних і медичних комісій до роботи, а також організації та технічного забезпечення проведення стрільб з автомата Калашникова під час проведення навчально-польових зборів юнаків, які завершують вивчення програми предмету «Захист Вітчизни».

Довідка: Всього на строкову військову службу під час весняного призову буде призвано 780 юнаків з області, які будуть проходити строкову військову службу у військових частинах Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил ЗСУ, окремого спеціального полку Президента України, а також внутрішніх військ МВС України та Держспецтрансслужби.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики