друкувати


В Івано-Франківську відбувся конкурс бардівської пісні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-15 09:00:18

Об’єднати всіх тих, хто живе під звуки гітарних акордів і здатен захопити слухача своїми піснями поставили собі за мету організатори когкрсу бардівської пісні, який пройшов днями на базі кінотеатру «Люм’єр» в Івано-Франківську.

Захід було організовано активістами громадської організації «Український вектор» за підтримки благодійного фонду Миколи Палійчука. Його учасники, а це 18 молодих людей виконували як загальновідомі, так і нові для широкого загалу пісні українських бардів, супроводжуючи спів грою на акустичних гітарах і навіть на віолончелі.

«Музика, – прокоментував захід голова «Українського вектору» Микола Гавриляк, – це невід’ємний компонент сьогоднішнього оточуючого середовища і способу існування. Вона здатна проникати до глибини душі і робити в ній значні зміни, як позитивні, так і негативні. За допомогою музики можна як формувати особистість, так і її руйнувати. Саме тому важливим є популяризація змістовної музики та мистецтва загалом серед молоді, бо яку особистість ми зараз виховаємо, таку країну вона потім побудує».

Слід зазначити, що кожен з глядачів, яких понад дві сотні завітало на вечір мав змогу висловити свої симпатії до чого чи іншого виконавця, чия музична композиція йому найбільше полюбилась. В результаті глядацького голосування переможцями конкурсної програми вечора стали молоді співаки Іванна Шкварок та Руслан Боярин.

Автор: Сергій БІЛИЙ