друкувати


В Івано-Франківську перебував заступник Міністра культури України Ю.Артеменко

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-14 04:00:03

Минулої суботи з робочою поїздкою в Івано-Франківську перебував заступник Міністра культури України Юрій Артеменко. Заступник Міністра зустрівся з учнями та викладачами музичного училища ім. Дениса Січинського.

Юрій Артеменко розповів про те, що у своїй повсякденній роботі опікується розвитком туристичної галузі, навчальними закладами Міністерства культури, підготовкою до «Євро-2012». Наразі основні завдання вбачає у тому, щоб не допустити підпорядкування учбових закладів з підготовки фахівців у галузі культури Міністерству освіти і науки, розробити механізм фінансування у них з розрахунку на одного учня, залишити рівень державного замовлення на рівні 2009 року, відновити право педагогічних працівників виходити на пенсію за вислугою років тощо.

За словами заступника Міністра культури, Івано-Франківщина є базовою областю для Міністерства, адже на її теренах «гармонійно поєднуються культура і туризм». Сприяючи такому поєднанню, Міністерство культури України, як прозвучало, підтримує мистецькі акції, ініціювало прискорення категоризації прикарпатських готельних закладів та приїзд в Івано-Франківську область представників національної агенції «Євро-2012».

«Постійним є зв′язок голови Івано-Франківської облдержадміністрації з Міністерством культури, – наголосив Юрій Артеменко. – Михайло Вишиванюк особливо вболіває за розвиток туризму в краї – в цьому запорука майбутніх звершень Прикарпаття».

Присутні на зустрічі цікавилися тим, чи допомагатиме Міністерство з придбанням автотранспорту та музичних інструментів для закладів культури області, проведенням у них ремонтних робіт. Відповідаючи, Юрій Артеменко порадив активніше залучати до цієї справи місцевих меценатів та використовувати можливості, які неодмінно з′являться під час підготовки та проведення в Україні, зокрема в Карпатах, зимової Олімпіади 2022 року.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА