друкувати


На нараді у Коломийській РДА обговорили ряд важливих питань

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-14 01:00:04

З метою покращення організації праці органів місцевого самоврядування, зміцнення й вдосконалення взаємовідносин між громадами в Коломийській районній державній адміністрації 12 березня 2011 року відбулася нарада з сільськими, селищними головами, начальниками відділів і управлінь райдержадміністрації, керівниками установ та організацій.

Відкрив нараду голова райдержадміністрації Михайло Негрич, який наголосив на необхідності і важливості проведення таких зустрічей, адже питання, винесені на порядок денний, надзвичайно важливі, і першочергово, слугуватимуть для покращення життя мешканців Коломийщини.

В районі назріло питання з будівництвом очисних споруд, а також функціонуванням полігонів по захороненню твердих побутових відходів. Саме на цьому детально зупинилися очільник району Михайло Негрич та доповідач головний державний санітарний лікар району Михайло Микитюк. Так, 16 лютого цього року з ініціативи голови району Михайла Негрича, було проведено спільне засідання ради з питань соціально-економічного розвитку міста і району, боротьби з корупцією та злочинністю за участю міського голови Ігоря Слюзаря, його заступників, керівників відповідних відділів та організацій, під час якого обговорено та вивчено питання про утилізацію сміття та недопущення викидів нечистот.

На сьогодні в районі діє фірма "Джерело", яка за платні послуги будує очисні споруди. У 2002 році фірма побудувала очисні споруди у Нижньовербізькій школі, чим засвідчила якість роботи. До речі, фірма співпрацює також з м’ясопереробними підприємствами. До того ж, незабаром діятиме Програма "Припрутські села", яка вимагає в кожному населеному пункті очисних споруд. Контролюватиме порядок екологічна служба.

Посилену увагу слід приділити навколишньому середовищу, адже наближаються Великодні свята, і як завше, перед святами буде здійснено об’їзд населеними пунктами. Цьогоріч слід упоратися до 15 квітня, хто не встигне – платитиме штраф. Важливо також організувати активний збір і вивіз сміття. В районі таку послугу надають українсько-австрійська фірма "AVE-Коломия", яка обслуговує 15 населених пунктів, Отинійський та Печеніжинський комбінати комунальних підприємств. На нараді рекомендовано продовжити укладати договори з фірмою "AVE-Коломия" та комбінатами комунальних підприємств району..

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Оксана Попадюк роз’яснила виконання бюджетів місцевого самоврядування за 2 місяці 2011 року та стан розрахунків та енергоносії, навела перелік необхідних документів до звернення про виділення коштів з резервного фонду районного та обласного бюджетів, а також ознайомила з вимогами Постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 р. №106 від "Деякі питання ведення обліку податків і зборів (обов’язкових платежів) та інших доходів бюджету".

Згідно з Податковим кодексом України цьогоріч введено нову форму Декларації, яку подають як фізичні, так і юридичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності. Декларацію слід подавати щомісяця до 20 числа, Особи, які невчасно подали або взагалі не подали декларації, нестимуть відповідальність і будуть оштрафовані.

Завідувач сектора кадрової роботи апарату райдержадміністрації Оксана Тороус доповнила попереднього доповідача, довівши до відома присутніх про декларування доходів посадових осіб органів місцевого самоврядування за 2010 рік, зміни і рекомендації з вищестоящих органів, а також звернула увагу голів на термін подання декларацій.

На нараді обговорили й питання про придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За словами начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Марії Обушак, в районі проживає 10 дітей, які з різних причин не забезпечені житлом, тому питання стоїть надто гостро. Михайло Негрич наголосив, що жодна така дитина не залишиться поза увагою влади, вишукуючи шляхи виходу з наболілого питання.

Головне управління статистики розпочало підготовку до проведення Всеукраїнського перепису населення у 2012 році, тож війтам слід ретельно підійти до цього, впорядкувати погосподарські книги, а також здати списки осіб, які проживають на території району. Про це наголошувала начальник управління статистики в м.Коломия Марія Оленюк.

На нараді говорили також про впорядкування оформлення права власності на майно (будівлі) та земельні ділянки, а заступник директора по сировині Городенківського цукрового заводу Богдан Білейчук звернувся до голів з проханням про тісну співпрацю, адже наближається весна, відповідно й посіви. Селяни, які мають намір сіяти цукровий буряк, зможуть придбати, заплативши 25 грн. за кілограм.

Нарада пройшла у злагодженій обстановці.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА