друкувати


Відбулась колегія Коломийської райдержадміністрації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-14 12:00:59

Під головуванням голови Коломийської райдержадміністрації Михайла Негрича 12 березня 2011 року відбулось засідання колегії райдержадміністрації за участю начальників відділів, управлінь, керівників установ, організацій та сільських, селищних голів.

Про програму соціально-економічного і культурного розвитку на 2011 рік доповів начальник управління економіки райдержадміністрації Любомир Касіян. Програмою визначено головну мету, пріоритети і комплекс завдань та заходів, спрямованих на стабілізацію роботи і розвиток основних галузей виробничої та соціальної сфери району на 2011 рік відповідно до пріоритетних напрямів програми Президента України «Україна – для людей», програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», проекту Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2011 рік. Відповідно до проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку району на 2011 рік у напрямі підвищення соціальних стандартів очікується зменшення заборгованості по сплаті податків, страхових внесків до Пенсійного фонду, боргів із виплати заробітної плати на підприємствах усіх форм власності, сприяння забезпеченню зростання доходів працездатного населення, у тому числі шляхом стабілізації ринку праці, посилення адресної соціальної допомоги соціально незахищених верствам населення. У напрямі розвитку людських ресурсів планується проводити роботи по покращенню матеріально-технічної бази закладів освіти, культури, медицини.

Директор центру зайнятості Василь Глаголюк доповів про хід виконання Програми зайнятості Коломийського району на 2010-2011 роки. Протягом 2010 року службою зайнятості проведено роботу, спрямовану на сприяння працевлаштування громадян. З числа осіб працевлаштовано 2678 осіб, які звернулися до центру зайнятості. За звітний період на обліку перебувало 56 інвалідів, які проживають в районі. Активно проводилась робота з роботодавцями щодо заповнення вакантних місць. Торік працевлаштовано 1495 осіб, які проживають в районі, зареєстровано 5 сільськогосподарських кооперативів. Для зайняття підприємницькою діяльністю можливе оформлення одноразової державної допомоги.

Працівниками центру зайнятості проводилися семінари, «круглі» столи, конференції з роботодавцями. В результати створено: в районі – 1051, у місті і районі – 2739 робочих місць. У громадських роботах взяли участь 940 осіб. У навчальних закладах району і міста встановлено понад 20 терміналів з метою ознайомлення майбутньої профорієнтації, з учнями проведено презентацію «Ділового щоденника школяра». Протягом року опубліковано 355 публікацій в засобах масової інформації.

Про стан виконавської дисципліни в роботі з контрольними документами за 2010 рік доповіла завідувач сектора контролю апарату райдержадміністрації Олеся Коваленко. З метою вдосконалення роботи з документами, забезпечення дотримання встановленого порядку з ведення діловодства та забезпечення контролю за виконанням законів України, актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, запитів і звернень народних депутатів, депутатів місцевих ради, розпоряджень голови облдержадміністрації та інших документів органів виконавчої влади вищого рівня у 2010 році проведено комплекс організаційних та практичних заходів. Основними з них були: проведення навчальних заходів з метою забезпечення контролю у відділах, управліннях та структурних підрозділах райдержадміністрації та аналітична робота, спрямована на забезпечення більш повного та якісного виконання документів. За вказаний період до райдержадміністрації надійшло 331 розпорядження голови облдержадміністрації, з них взято на контроль – 129. Протягом 2010 року сектором контролю опрацьовано 4172 документи, що надійшли до райдержадміністрації. Взято на контроль – 1116.

На колегії також йшлося про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2010 році відповідно до вимог указу Президента України від 7 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» та використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

По всіх питаннях було прийнято відповідні рішення.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА