друкувати


Івано-Франківська міська влада закупить необхідну кількість вакцини БЦЖ самотужки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-10 11:00:38

2 тисячі доз протитуберкульозної вакцини БЦЖ закупила Івано-Франківська міська влада для потреб дитячих лікувальних закладів обласного центру.

Про це розповів, під час оперативної наради в міськвиконкомі головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

З його слів, одну тисячу препаратів передано міському пологовому будинку, ще одну тисячу – міській дитячій лікарні та поліклініці. Раніше головний санітарний лікар обласного центру Микола Недоступ заявляв, що через зволікання керівництва Міністерства охорони здоров’я, відповідального за централізовану закупівлю вакцини для дитячих лікувальних закладів, міський пологовий будинок залишився без жодної дози вакцини.

Дане питання було розглянуто 1 березня на спеціальному засіданні міської протиепідемічної комісії, яка запропонувала закупити необхідні лікарські препарати за кошти міського фонду розвитку. Відтак жодної гривні коштів міського бюджету при закупівлі вакцини витрачено не було. Як стверджує пан Масляк, потреби міста у вакцині БЦЖ становлять п’ять тисяч доз на рік. При цьому місто в змозі закупити всі необхідні препарати в разі, якщо держава і надалі не зволікатиме з закупівлею вакцини.

Автор: Сергій БІЛИЙ