друкувати


“Про відзначення в Коломиї 25-х роковин Чорнобильської катастрофи”

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-04 03:00:06

На виконання Указу Президента України від 11.10.10 № 937/2010 “Про заходи, пов'язані з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи”  і  розпорядження голови Івано-Франківської облдержадміністрації від 25.02.2011 № 117 та з метою належного відзначення 25-х роковин Чорнобильської катастрофи міський голова Ігор Слюзар видав розпорядження від 25.02.2011 № 54-р “Про відзначення в місті 25-х роковин Чорнобильської катастрофи”.

Цим документом Коломийський міський голова затвердив склад організаційного комітету, також  план заходів пов'язаних з підготовкою та відзначенням цієї трагічної дати.

Організаційний комітет, в який ввійшли працівники апарату виконавчого комітету міської ради, медики, соціальні працівники та  громадські активісти, очолив заступник міського голови Ігор Граділь.

Планом передбачено заходи, щодо надання соціальної підтримки та забезпечення медичного захисту населення, яке постраждало внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також організаційні заходи.

Вони передбачають проведення спільного засідання оргкомітету і Консультативної ради, на якому планується безпосереднє обговорення питань підготовки і відзначення цієї дати.

В загальноосвітніх школах, вищих навчальних закладах будуть проведені заходи під назвою “Чорнобильський дзвоник”, в закладах культури — вечори-реквієми “Гіркий полин сльозами землю пестить” і “Дзвони Чорнобиля душу тривожать”. У міському будинку культури “Народний Дім” 25 квітні планується проведення концерту-реквієму “Чорнобильська трагедія у наших серцях”, у спортивних школах пройдуть спортивні змагання,  присвячені цій даті.

Планується також загальноміський мітинг, покладання вінків та поминальна панахида.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради