друкувати


Захищати Вітчизну українські вояки вчаться … у корейців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-03-03 11:30:11

Українські вояки нещодавно розпочали освоювати нові горизонти отримання військових знань на основі передового світового досвіду.

Якщо раніше офіцери Збройних сил України виїжджали на навчання до військових академій країн, які є лідерами в питаннях оборони та озброєнь, як-от: США, Канади, Великої Британії, то віднедавна їм випала можливість вивчати військову науку в … Кореї.

Відтак, один український офіцер днями виїхав в цю країну для проходження 1,5-річного курсу управління військами в Коледжі сухопутних військ Республіки Корея. Раніше «країну ранкової свіжості» відкрили для себе ще два офіцери ЗС України. Вони пройшли дворічний курс магістра на факультеті міжнародних відносин Університету міста Сеул.

Як стало відомо з джерел в Міністерстві оборони України, до корейських вишів направляють виключно молодших офіцерів, яких після закінчення навчання залишають для проходження подальшої військової служби в центральному апараті МО України, де вони мають змогу застосувати набутий за кордоном досвід для ефективного реформування Збройних Сил, розбудови мобільної і професійної армії.

Автор: Сергій БІЛИЙ