друкувати


Володимир Стасюк вимагає вжиття протитуберкульозних заходів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-28 02:00:41

Володимир Стасюк – представник фракції ВО «Батьківщина» в Івано-Франківській міській раді звернувся днями до міського голови обласного центру Віктора Анушкевичуса з депутатським запитом щодо вжиття в місті заходів з подолання епідемії туберкульозу.

Зі слів депутата, епідемія вказаного захворювання фіксується в Україні ще з 1995 року. «Великі міста, такі, як і наше, – розповіажає пан Стасюк, – відіграють важливу роль у поширенні збудників хвороби. Вони зберігаються у снігу місяцями, а в дорожній пилюці – до десяти днів. Зважаючи на шкідливу звичку людей спльовувати на землю, в т.ч. це стосується осіб з відкритою формою туберкульозу і приїжджих з інших міст, існує великий ризик зараження мешканців Івано-Франківська через дихальні шляхи».

Втім, як стверджує депутат, не зважаючи на всі запевнення, міська влада обласного центру не вживає елементарних заходів профілактики потрапляння міської пилюки в дихальні шляхи людей, такі, як заборона на підмітання вулиць в часи, коли люди йдуть на роботу і навчання, щоденне змивання пилюки з вулиць, механізоване прибирання тощо.

Пан Стасюк вважає, що в контексті відзначення 24 березня цього року всесвітнього дня боротьби з туберкульозом така ситуація є неприпустимою.

Автор: Сергій БІЛИЙ