друкувати


Донеччани привезли до Івано-Франківська балет «Лісову пісню»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-26 10:00:09

26 і 28 лютого о 18.00 на сцені академічного обласного музично-драматичного театру ім. Івана Франка - балет Михайла Скорульского за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» у виконанні відомої балетної трупи Донецького національного академічного театру опери і балету імені Анатолія Солов'яненка та симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії.

До Івано-Франківська донеччани привезли «Лісову пісню» з нагоди 140-річчя від дня народження Лесі Українки в рамках культурно-мистецького проекту «Схід-Захід». Організатори — Благочинний фонд Вадима Пісарєва «Творчий Олімп», Івано-Франківська обласна філармонія за підтримки обласної державної адміністрації та обласної ради.

«Балет Михайла Скорульського є надбанням національної культури, внеском Донецька і донеччан до ювілею славетної Лесі України», — вважає диригент-постановник Віктор Олійник. За словами художнього керівника Донецького національного академічного театру опери і балету імені Анатолія Солов'яненка Вадима Пісарєва, «виставу «Лісова пісня» можна знайти в репертуарі двох українських театрів — Національної опери та опери донецької».

Довідково: Всього у балеті донеччан «Лісова пісня» задіяно 250 осіб. Балетмейстер Євгенія Хасянова. Донецький національний академічний театр опери і балету імені Анатолія Солов'яненка має запрошення показати «Лісову пісню» у Вроцлаві (Польща) восени наступного року, коли польське місто знайомитиметься із культурою Донецька як господаря Євро-2012.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА