друкувати


Прикарпатські борці вибороли медалі на чемпіонаті України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-25 01:00:39

У Харкові днями завершився чемпіонат України з вільної боротьби. Доволі успішно на змаганні виступили прикарпатські борці.

Маємо чемпіона України. Хоча не обійшлося без розчарувань. Далі — детальні про перебіг турніру.

Найкраще з наших краян виступила калушанка Ірина Харів. Чемпіонка України 2010 року, на теперішньому чемпіонаті Ірина витримала цю високу планку та здобула ще одне «золото» у вазі до 55 кг. Натиску нашої борчині не витримали Лариса Скоблюк зі Львова, донеччанка Тетяна Лазарева, ще одна львів’янка титулована Наталя Синишин, та Олександра Іжицька з Києва.

Бронзову медаль у категорії до 51 кг здобула Мар’яна Безрука. У турнірі вона пройшла волинянку Вікторію Пришляк, ще одну нашу краянку Людмилу Пилипчак, а в півфіналі «дорогу їй перейшла» титулована Юля Благиня. У втішній сутичці Безрука впевнено впоралася з Ольгою Подосинніковою з Чернігова.

Зовсім трохи не вистачило калушанці Мар’яні Квятковській, аби пройти півфінальних сутичок. У першій сутичці вона перемогла Ольгу Бражник зі Львова, а у другій зовсім трішки поступилася донеччанці Аліні Махіні. Та в свою чергу програла півфінал і позбавила нашу борчиню втішної сутички.

У найлегшій вазі, до 48 кг за крок від нагороди була коломиянка Наталія Пульковська. У першій сутичці вона поступилася заслуженому майстру спорту, фіналістці чемпіонату Олександрі Когут. Коли ж настала черга втішних сутичок, Пульковська поступилася вихованці прикарпатської боротьби Марії Лівач, яка нині представляє Львів.

Брат нашої Мар’яни, калушанин Андрій Квятковський став бронзовим призером у ваговій категорії до 66 кг. Дорогою до цієї нагороди він переміг донеччанина Євгена Харабета, Тараса Чутя з Києва, ще одного нашого краянина Івана Петріва, та до фіналу нашого краянина не пропустив Максим Матус з Хмельницького. У втішній сутичці Андрій Квятковський переміг Василя Сурженка з Житомира. Чемпіоном у цій категорії став представник столиці Дмитро Маленков.

Ще одну бронзу у вазі до 96 кг здобув Любомир Сагалюк з Коломиї. Наш майстер спорту здолав Івана Філобока з Запоріжжя, Артема Слюсаренка з Харкова, Андрія Власова з Хмельницького, та в півфіналі поступився ще одному представнику Хмельницька Павлу Олійнику, який став чемпіоном України. Своє третє місце Сагалюк відстояв у втішній сутичці з Шамілем Дібіровим з Києва.

Джерело: sport.if.ua