друкувати


Прикарпатський бізнесмен придбав близько 50% активів провідної компанії США

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-24 12:00:35

Прикарпатський бізнесмен Олег Бахматюк, який є мажоритарним акціонером найбільшого в Україні виробника яєць і яєчних продуктів агрохолдингу "Авангард", придбав близько 50% активів провідної компанії США із переробки свійської птиці "Тувсендс".

Компанія переробляє 320 тисяч тонн м’яса птиці на рік. У 2010-у її виручка склала півмільярда доларів. За словами Олега Бахматюка, ця операція дозволить раціональніше сумістити і використовувати експортні можливості компанії на ринках Близького Сходу.

Вже сьогодні проведено низку переговорів із великими імпортерами м’яса Іраку, Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів. Також компанія планує здійснювати постачання на ринки України та Росії.

Ця транзакція свідчить про створення абсолютно нового напряму в бізнесі, підкреслив бізнесмен. Перш за все, це пов’язано із розширенням експортної лінійки продажів продуктів харчування, зокрема на ринках, які стрімко розвиваються, і на яких компанія вже присутня. Придбання американської компанії виводить бізнес Олега Бахматюка на першу позицію в Україні, відзначають експерти.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК