друкувати


День захисника Вітчизни відзначили покладанням квітів і концертом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-24 09:00:40

Урочистості з нагоди Дня захисника Вітчизни пройшли 23 лютого в Івано-Франківську. Військовослужбовці, ветерани, представники влади та громадськості поклали вінки до могил загиблих воїнів на Меморіальному кладовищі обласного центру та взяли участь в урочистих зборах в актовому залі Центрального народного дому.

Виступаючі на зібранні заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Роман Іваницький, заступник обласного військового комісара Ігор Палагнюк, представники міської влади, силових структур області та ветеранських організацій відзначили внесок ветеранів та військовиків у справу виборювання Незалежності України і захисту цих здобутків. «Поняття «військовий обов’язок» і «військові традиції», – зазначив полковник Палагнюк, – сягають корінням в сиву давнину».

В свою чергу, начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи Івано-Франківського міськвиконкому Богдан Маланюк повідомив присутнім, що міська рада обласного центру вирішила взяти шефство над військовою частиною А-1349 і розподілити решту розташованих в обласному центрі військових частин між підприємцями міста, а Роман Іваницький від імені голови ОДА подарував квіти усім присутнім жінкам, мотивуючи це тим, що 23 лютого – також і жіноче свято, оскільки саме жінок насамперед захищають захисники Вітчизни.

З нагоди свята кращі військовослужбовці Івано-Франківського гарнізону були відзначені грамотами та подяками, а музичне привітання для учасників урочистостей приготували хор ветеранів війни «Фронтові друзі» та музичні аматорські колективи Івано-Франківська.

Автор: Сергій БІЛИЙ