друкувати


Практикум-тренінг для державних та приватних нотаріусів провели в Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-09 09:00:37

З метою належного інформування платників податків, щодо положень Податкового кодексу і практики його застосування, працівники Коломийської ОДПІ продовжують проводити семінари та практикуми-тренінги.

Черговий практикум-тренінг на тему "Оподаткування доходів нотаріусів у 2011 році в умовах дії Податкового кодексу" провели у залі засідань інспекції.

Про порядок обліку осіб у органах державної податкової служби, які займаються незалежною професійною діяльністю, розповіла начальник відділу реєстрації та обліку платників податків Ольга Пеца-Ославська. Вона звернула увагу на те, що з 01 січня 2011 року самозайняті особи обліковуються в інспекції не за місцем знаходження робочого місця, як це було раніше, а за місцем постійного проживання. Також навела перелік документів необхідних для взяття на облік нотаріусів.

Начальник управління оподаткування фізичних осіб Оксана Жураківська проінформувала нотаріусів, як в умовах дії Податкового кодексу декларувати доходи, нараховувати податок з доходів фізичних осіб при виплаті заробітної плати найманим працівникам, порядок оподаткування при проведенні взаєморозрахунків між юридичною особою та приватним нотаріусом, порядку ведення книги обліку доходів та витрат. Розглядалося питання оподаткування доходів фізичних осіб від продажу рухомого та нерухомого майна, спадщини і подарунків.

По закінченню заходу учасники активно обговорювали нововведення, отримали відповіді на питання, які їх цікавили, а також листівки "Час подавати річну декларацію про доходи" та "Потурбуємось про добробут України".

Джерело: Коломийська ОДПІ