друкувати


Березнева Національна сесія Молодіжного Парламенту-2011 пройде в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-08 04:00:47

3-7 березня в місті Івано-Франківську під патронатом голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка проходитиме Національна сесія Молодіжного Парламенту-2011. Як заплановано, її учасниками будуть молоді люди з 10 європейських країн.

Тема Національної сесії МП – «Соціальна відповідальність: на шляху до уніфікованих стандартів».

Впродовж чотирьох днів 120 активних студентів з України та різних країн Європи, віком від 18 до 23 років, обговорюватимуть тему цьогорічної Національної сесії МП, що стосується ідеї стандартизованої системи безпеки всіх сфер суспільного життя у європейських країнах, у складі дев′яти комітетів. Окрім комітетів учасники сесії будуть залучені до роботи в Генеральній асамблеї та Євроярмарку. Офіційними мовами Національної сесії Молодіжного Парламенту будуть англійська та французька.

Довідково: Європейський молодіжний парламент (ЄМП) заснований у 1987 році. Це освітній проект, що об′єднує 34 національні осередки в країнах Європи. Мета діяльності ЄМП – усвідомлення сучасною молоддю важливості питань, що стосуються Європи та сприяння отриманню унікального навчального досвіду. Патронами ЄМП є Генеральний секретар Ради Європи Т. Ягланд та президент Європарламенту Є. Бузек. Діяльність ЄМП не фінансує жодна з партій або уряд. За період існування цієї організації в Україні ЄМП сприяли міжнародні фонди та благодійні організації. Зокрема, попередні сесії ЄМП-Україна підтримали міжнародний Фонд «Відродження», Міжнародна організація міграції (МОМ) та інші неурядові фонди.

Міжнародна молодіжна громадська організація «Європейський молодіжний парламент – Україна» працює з 2002 року.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА