друкувати


В Україні закрито близько 4% шкіл на карантин

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-08 02:56:29

Станом на сьогодні в Україні закрито близько 4% шкіл у зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ. Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник голови державної санітарної епідеміологічної служби Антон Парусов, передає кореспондент ІМК.

За словами А.Парусова, на сьогодні обмежувальні заходи введені в 765 школах та 10 школах-інтернатах України. Зокрема, за поданням головних державних санітарних лікарів міст та районів, закриті всі школи у місті Донецьк, містах Макєєвка, Угледар, Єнакієве, Дебальциве, Слов’янськ, в місті Луганськ та місті Ужгород. Водночас, у місті Севастополь, АР Крим з 7 лютого 2011 року відновлені заняття в усіх школах.

"Сьогодні ми отримуємо від окремих батьків інформацію щодо невдоволення такими заходами, оскільки коли закрита школа, нікуди діти дитину. Але позиція міністерства охорони здоров’я така: краще пересидіти здоровим дома, ніж захворіти, а тим паче попасти в лікарню, чи реанімацію", – зазначив А.Парусов.

Він також додав, що завдяки припиненню занять у школах, міністерству вдалося за попередніми оцінками попередити до 40% захворюваності дітей.