друкувати


"Карпати" виграли міжнародний турнір Copa del Sol

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-08 09:00:07

Львівські "Карпати" виграли міжнародний турнір Copa del Sol ("Кубок Сонця"), в якому брали участь команди зі східної Європи і Скандинавії.

У фіналі львів'яни з мінімальним рахунком 1:0 обіграли лідера чемпіонату України донецький "Шахтар".

Перед фінальним матчем обидві команди зазнали кадрових втрат через від'їзд багатьох футболістів до своїх національних збірних. І якщо у "Карпат" було 19 гравців, то у "Шахтаря" лише 13.

Гра розпочалася з атак львів'ян, однак перший гольовий момент виник біля воріт Руденка. Віценець обіграв воротаря і направляв м'яч у порожні ворота, проте Мілошевіч у падінні вибивши м’яча на кутовий. А за хвилину Руденко у красивому польоті перевів круглого на кутовий після удару Вілліана.

Тим не менше, підопічні Олега Кононова добре контролювали м’яч, а от "гірники" здивували брутальною грою. Особливо в цьому плані відзначилися екс-карпатівець Кобін та Чижов. Але фінський арбітр Анті Мунука лише добросовісно фіксував ці порушення, а жовту картку Кобіну показав лише на 38-ій хвилині, хоча на той момент Василь награв уже на червону.

А Чижов у боротьбі на другому поверсі ліктем розсік брову Лукасу. Іспанець повернувся на поле з перев’язаною головою.

На перерву команди пішли за рахунку 0:0, хоча принаймні по разу мали забивати. На
25-ій хвилині Дуглас Коста обвідним ударом з лінії штрафного майданчика поцілив у стійку. А за десять хвилин уже Лукас з лівого флангу навісив зі штрафного на Тубіча і після удару серба стійка врятувала ворота "Шахтаря".

Другий тайм також почався з атак "Карпат". На 49-ій хвилині лише своєчасний вихід з воріт Худжамова врятував "Шахтар" від пропущеного м’яча. А ще за дві хвилини Кожанов потужно пробив з лінії штрафного майданчика – трохи вище.

І все ж "Карпати" відкрили рахунок. На 59-й хвилині Мартинюк по діагоналі відпасував на Худоб’яка і найкращий атакувальний півзахисник України 2010 року другим дотиком з правої поцілив у праву "шістку". Відчайдушний стрибок Худжамова виявився марним – 1:0.

"Карпати" не зупинилися на досягнутому і продовжували нав’язувати супернику свою гру. Воротар "Шахтаря" кілька разів рятував ворота після ударів Тьяго.

Натомість гравці "Шахтаря" робили все можливе, аби принаймні перевести гру у серію післяматчевих пенальті, але карпатівці й надалі продовжували контролювати матч і були ближчими до того, щоб збільшити свою перевагу, ніж донеччани - відігратися. Тож "Карпати" впевнено довели гру до перемоги і виграли "Кубок Сонця".

Нагадаємо, що на шляху до перемоги "Карпати" перемогли норвезькі клуби "Мьольде" і "Олесунд" та шведський "Гетеборг". "Шахтар" на шляху до фіналу здолав чеську "Вікторію", данський "Норсьєлланд" та норвезький "Русенборг".

КУБОК СОНЦЯ. ФІНАЛ

Ла Манга. Спорткомплекс Ла Манги. 250 глядачів
Арбітр: Антті Мунукка (Фінляндія)

ШАХТАР - КАРПАТИ - 0:1

Шахтар:
Худжамов, Адріано, Вілліан, Шевчук, Кобін (Гай, 82), Гай (к) (Віценець, 63), Коста, Тейшейра, Іщенко, Чижов, Віценець (Бруно, 46)

Карпати: Руденко, Мілошевіч, Тубіч, Ощипко, Кожанов (Тістик, 90+2), Петрівський, Худоб'як, Мартинюк, Ткачук, Лукас (Гудима, 90), Тіаго (Кополовець, 72)

0:1 Ігор Худоб'як, 59

Попередження: Кобін (37), Бруно (51), Коста (84)

Джерело: ТСН