друкувати


На Прикарпатті за матеріалами СБУ засуджено учасників наркоугрупування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-07 11:31:12

На Прикарпатті засуджено п’ятьох членів організованого злочинного угрупування, яке впродовж 2008-2009 років на території Києва та Київської області займалося збутом наркотичних засобів та психотропних речовин, контрабандно завезених з країн Європи.

До наркоугрупування входили мешканці Коломиї, Івано-Франківська та Києва. Організатором групи та її керівником був мешканець м. Коломиї Івано-Франківської області 1971 року народження, раніше двічі судимий за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Гуртовою торгівлею наркотиками в місті Києві займалася подружня пара уродженців Івано-Франківської області. Інший активний учасник групи займався пошуком споживачів наркотичних засобів та доставкою речовин за призначенням. Дрібногуртові партії наркотичних засобів та психотропних речовин у Києві продавала жителька столиці, розповсюджуючи їх, серед іншого, в середовищі студентів.

У 2009 році співробітниками Управління СБУ в Івано-Франківській області та працівниками ВБНОН УМВС в області групу було знешкоджено. В результаті обшуків, проведених одночасно у п’ятьох різних точках міст України, було вилучено залишки партії наркотиків, яка стала для злочинної групи останньою: кокаїн, амфетамін та “екстезі” у кількості понад кілограм на суму близько 16000 доларів США.

Коломийський міськрайнонний суд призначив членам групи покарання у вигляді різних термінів ув’язнення, від одного року 9 місяців до чотирьох років 6 місяців. Організатора угрупування позбавлено волі на строк шість років з конфіскацією майна.

Джерело: Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області