друкувати


У Косівському районі відбулася виїзна нарада управління культури

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-05 02:00:28

У Косівському районі відбулася виїзна нарада управління культури. Розглянули два основні питання: проведення Міжнародного Гуцульського фестивалю у Косові в серпні 2011 р. та створення Яворівського центру народного мистецтва «Гуцульська гражда» (авторський проект директора Яворівської школи, народного вчителя України Петра Лосюка).

Присутні оглянули шкільні музеї народного мистецтва у Яворівській школі, відвідали майстер-класи з виготовлення ліжників та різьбярства.

Проект створення центру народного мистецтва підтримує обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва. Підстав для його створення вдосталь. Село простяглося схилами хребтів над річкою Рибницею на 12 км. Має великі рекреаційні можливості та перспективи розвитку пішого і кінного туризму, гірськолижного спорту. Є відомим осередком народного мистецтва. Славиться родинами різьбярів Шкрібляків та Корпанюків, а також мосяжниками, вишивальницями, писанкарками. Яворів також називають столицею ліжникарства.

У нараді взяли участь начальник управління культури ОДА Володимир Федорак, голова Косівської РДА Ярослав Шинкарук, начальник відділу культури і туризму Косівської РДА Дмитро Біланюк, директор обласного науково-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Василь Олексюк.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК