друкувати


Івано-Франківськ криють … Інтернетом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-04 04:00:27

Безкоштовний Wi-Fi в Івано-Франківську таки буде. В цьому вчора, під час прес-конференції запевнив керівник івано-франківської телекомунікаційної компанії «Ютім» Тарас Гурик. З його слів, на сьогоднішній день в Івано-Франківську вже функціонують 30 точок безпровідного громадського доступу до мережі Інтернет, діяльність яких забезпечують 90 секторних антен.

Зі слів пана Гурика, коли Івано-Франківська міська рада, три рази проваливши рішення про програму розбудови міської мережі Wi-Fi, прийняла рішення дозволити створення такої мережі на конкурсній основі, його компанія вирішила самотужки впроваджувати в життя власну ж ідею, яку її керівництво само ж і запропонувало ще 2008 року Івано-Франківському міському голові.

«Цей процес коштує значних коштів, - розповідає директор «Ютіму», - лишень за дозволи і ліцензії на встановлення діючих 30 точок ми заплатили близько 120 тисяч гривень». Тим не менш, за домовленістю з міським головою обласного центру Віктором Анушкевичусом, було вирішено послуги доступу до Інтенет на невеликих (до 128 кбіт) швидкостях надавати населенню безкоштовно: від користувача вимагається лише перебувати в зоні Wi-Fi-покриття і увійти в мережу під логіном guest і таким же паролем. Більша швидкість є доступною для користувачів стаціонарної оптоволоконної мережі «Ютім», а також для тих, хто придбає відповідні картки.

Вже найближчим часом, - зазначає пан Гурик, - його компанія планує збільшити кількість точок доступу до 100.

Автор: Сергій БІЛИЙ