друкувати


У Музеї історії міста Коломиї сьогодні відкриється виставка картуна і графіки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-02-03 02:28:59

У Музеї історії міста Коломиї сьогодні відкриється виставка картуна і графіки Любомира Винника зі Швейцарії. Картун — назва сучасної карикатури. На відміну від традиційної, побутової, політичної, він, картун, обходиться без підписів, тексту, які пояснюють і доповнюють карикатуру. Це малюнки «без слів», інтелектуальна і проблемна графіка.

Любомир Винник – дуже відома особистість за кордоном, однак в Україні про нього мало знають. Цю людину без перебільшення можна назвати феноменом – він пише статті, фотографує, малює карикатури, колажі, рисунки та захоплюється живописом.

Про його успіх свідчать 49 національних та інтернаціональних індивідуальних виставок по світу. Окрім того, Любомир Винник – член Спілки журналістів Швейцарії та Міжнародної федерації журналістів, володар Золотої медалі Європи за досягнення в мистецтві. Художні праці корінного українця є в картинних галереях та приватних колекціях Європи.

Минулого року, у вересні, поціновувачі фотомистецтва мали змогу відвідати виставку «З фотокамерою по світу» від Любомира Винника. Тепер він презентуватиме ще новий та не відомий для нас вид мистецтва.

Джерело: Газета «Репортер»