друкувати


Семінар з с/г виробниками провели в Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-31 04:00:45

З метою належного інформування платників податків, щодо положень Податкового кодексу і практики його застосування працівниками Коломийської ОДПІ проведено семінар з сільськогосподарськими виробниками на тему «Податковий кодекс України та оподаткування сільськогосподарських підприємств у 2011 році». В семінарі взяли участь спеціалісти управління сільського господарства Коломийської РДА.

З вступним словом до присутніх звернулася Наталія Котурлаш - заступник начальника інспекції, яка відмітила, що прийнято Податковий кодекс, важливий для країни документ, від якого залежить подальший розвиток, інвестиційний клімат, модернізація вітчизняної економіки. Вона проінформувала аграріїв про діяльність та напрямки роботи на 2011 рік.

Начальник відділу адміністрування ПДВ Ольга Палагнюк зауважила, що новий документ зберігає спеціальний режим оподаткування с/г підприємств податком на додану вартість, детально зупинилася на заповненні податкової накладної нового взірця та порядку формування та подання платниками податкової звітності та реєстрів податкових накладних в електронному вигляді.

Про зміни в оподаткуванні податком на доходи фізичних осіб, декларування доходів громадян отриманих у 2010 році, порядок обчислення збору за першу реєстрацію транспортних засобів, основні положення щодо адміністрування фіксованого сільськогосподарського податку, подання розрахунку і порядок сплати орендної плати за землю при умові наявності договорів на оренду землі, порядок розгляду скарг та звернень платників податків до органів ДПС згідно Податкового кодексу проінформували присутніх фахівці податкової служби.

По закінченю семінару учасники отримали відповіді на питання, які їх цікавили, а також буклет про порядок надання податкових соціальних пільг у 2011 році.

Джерело: Коломийська ОДПІ