друкувати


Відбулося чергове засідання виконкому Коломийської міськради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-26 05:05:23

25 січня 2011 року о 14.00 в залі засідань міської ради під головуванням міського голови Ігора Богдановича Слюзаря відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради.

На розгляд членів виконкому було запропоновано більше 20 питань.

Про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку  і бюджету міста за 2010 рік доповідала начальник управління економіки міської ради Ольга Гранда. Вона зазначила, що впродовж  минулого 2010 року з нарощенням обсягів реалізованої товарної продукції спрацювали 6 галузей промисловості, зокрема підприємства харчової та переробної, легкої, металургії та обробки металу, машинобудування, виробництву та розприділенню електроенергії, газу та води.

Розроблено 6 інвестиційних проектів (пропозицій) для можливої співпраці з інвесторами, які занесено до Загальнонаціональної бази даних інвестиційних проектів з питань місцевого та регіонального розвитку і будівництва.

У розвиток економіки міста за 9 місяців 2010 року вкладено 55,3 млн грн капітальних інвестицій, обсяг яких в порівнянні з 2009 роком зріс у 3,2 рази.

Заходи щодо впровадження енергозберігаючих технологій у закладах культури і освіти дали економічний ефект на суму 20,7 тис грн.

Роздрібний товарообіг  суб'єктів господарювання збільшився на 6%.

Затверджена нормативна грошова оцінка земель міста Коломиї.

ПП “Кумон”, “ВАТ “Будівельне управління”, КП “Міська ритуальна служба”, ВАТ “Коломийська друкарня”, ТзОВ “Коломийський бетон”, ТзОВ “Промагроінвест” повністю ліквідували заборгованість по заробітній платі, яка складала 118,8 тис.грн.

Від проведення реєстраційних дій суб'єктів фізичних і юридичних осіб підприємців міський бюджет отримав 29,4 тис. грн.

Разом з тим в економіці міста та соціальній сфері існує ряд невирішених питань: зменшено на 1% реалізацію товарної продукції, виконання міського бюджету до уточненого плану склало 97,2%, або недовиконання — 3 млн грн.

Проблемними залишаються питання заборгованості із заробітної плати, яка складає 1005,5 тис грн.

Про підсумки роботи із зверненнями громадян у 2010 році доповідала провідний спеціаліст загального відділу Дарія Якубенко.

У минулому році до Коломийської міської ради надійшло 2078 звернень, що на 36,9%, більше, ніж у 2009. Збільшилася на 40,3% кількість звернень до вищестоящих органів. Це пов'язано з виборчою кампанією.

Міським головою проведено 14 прийомів громадян з особистих питань, секретарем міської ради, заступниками міського голови та керуючим справами виконкому прийнято 157 громадян, по яких опрацьовано 115 звернень.

З розглянутих звернень вирішено позитивно — 876, 972 громадянам дано роз'яснення, 56 — відмовлено, а решта — 172 звернення знаходиться на контролі та в стадії розгляду.

Щоп'ятниці діяла “гаряча” телефонна лінія з керівництвом міської ради. За допомогою служби оперативних чергових міської ради “Служба-05” звернулися 507 мешканців.

У звітному періоді продовжувала працювати комісія з питань розгляду звернень. Проведено 7 засідань. До громадської приймальні звернулося 288 громадян. В минулому році організовано 6 виїзних прийомів громадян, 10 прямих телеефірів міського голови та його заступників (в т.ч. у ток-шоу “Коломия думає”), під час яких мешканці міста піднімали різноманітні питання.

Разом  з тим деякі відділи допустили непоодинокі випадки порушення термінів розгляду звернень, надання формальних відписок. Так з 2078 звернень з порушенням терміну розглянуто — 20.
Не завжди аналізувалися причини, які породжували скарги, не вживалися заходи щодо їх усунення.

Ряд звернень стосовно ремонту житлових будинків, дахів, ремонту та утримання міських доріг вирішити не вдалося через відсутність достатніх коштів і міському бюджеті.

Члени виконавчого комітету також розглянули питання, що стосувалися дітей (доповідач Ігор Івахнюк, начальник служби у справах дітей), питання соціального характеру та житла.

Про виділення коштів громадським організаціям з міського бюджету на засіданні виконкому доповідала Оксана Томенко. У міському бюджеті для цієї мети заплановано 65 тисяч грн. Це хоч і мало, але на 25 тисяч більше, ніж у минулому 2010 році.

По  всіх питаннях порядку денного прийнято рішення, в яких поставлено відповідні завдання посадовим особам та встановлено терміни їх виконання.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради