друкувати


Податкові міліціонери виявили на Коломийщині підпільну гуральню

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-26 04:15:29

В ході проведення заходів у рамках операції “Щит” податкові міліціонери Коломийської об’єднаної ДПІ виявили факт реалізації алкогольних напоїв. Тридцятирічна жителька с. Ковалівки Коломийського району, в домашніх умовах незаконно виготовляла алкогольні напої та зберігала їх за місцем проживання з метою збуту.

При огляді будинку виявлено та вилучено 65 літрів прозорої рідини із запахом спирту та 2230 літрів  прозорої рідини з різким запахом спирту-сировини, яка використовувалась для подальшого виготовлення фальсифікату.

Згідно довідки Івано-Франківського ОДОСП надані на дослідження рідини не відповідають вимогам ДСТУ 4256-2003 «Горілки та горілки особливі ТУ» та ДСТУ 4221-2003 «Спирт етиловий ректифікований. ТУ». При вживанні водно - спиртових сумішей із взірців з перевищенням допустимих концентрацій сивушних масел, альдегідів і об'ємної частки металевого спирту буде виникати загроза для здоров'я людини, а у випадках вживання даних рідин в кількості, що призводять до гострої інтоксикації буде виникати небезпека для її життя.

Прокуратурою м. Коломия порушено кримінальну справу за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

Джерело: Управління податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області