друкувати


З журналістами спілкувався начальник міліції Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-25 07:00:02

Сьогодні в Івано-Франківському міськвідділі внутрішніх справ відбулася прес-конференція для представників регіональних засобів масової інформації, на якій начальник підрозділу підполковник міліції Володимир Сміх проінформував про стан криміногенної ситуації в обласному центрі, детально ознайомив про основні заходи правоохоронців міста в забезпеченні громадського порядку і зусилля у протидії злочинності.

Як зауважив керівник міськвідділу, найважливішим результатом здіснення комплексу оперативно-профілактичних заходів є те, що на території обслуговування відзначається зниження злочинів тяжкого характеру проти особи, зокрема, таких видів, як убивства, тяжкі тілесні ушкодження, пограбування, зґвалтування. Завдяки цілеспрямованій роботі торік і на початку цього року припинено злочинну діяльність декількох груп, які намагалися скоювати квартині крадіжки.

Упродовж 2010 року в Івано-Франківському міськвідділі міліції порушено 1347 кримінальних справ щодо осіб, які скоїли злочини. Це на 3 відсотки більше, ніж розслідувалося позаторік.

В ході розмови з журналістами підполковник міліції Володимир Сміх розповів про завдання, які стоять перед міліцією у цьому році. Керівник міськвідділу запевнив, що особовий склад підрозділу, хоч і молодий, проте достатньо кваліфікований, щоб у повній мірі забезпечити правопорядок. Перший іспит міліція обласного центру вже склала добре – під час новорічних та різдвяних свят криміногенна ситуація була спокійною і контрольованою. На цей період був розроблений спеціальний план гарантування правопорядку і безпеки людей на вулицях та у громадських місцях. Якщо не допущено скоєння пограбувань і кваліфікованих крадіжок з помешкань громадян, то це означає, що профілактичні заходи не були марними. Володимир Сміх подякував депутатському корпусу міської ради і міському голові за сприяння в діяльності міськвідділу. Адже у святкові дні міліція збільшувала кількість патрульних нарядів, в тому числі, автопатрулів, відповідно виникала необхідність в забезпеченні більшої кількості пального. Усі питання вирішувалися оперативно і з розумінням.

Насьогодні на території міста функціонують 9 дільничних пунктів міліції, де дільничні інспектори чергують і приймають громадян. Міліція готова розглянути кожну заяву і звернення від людей, здійснити перевірку і прийняти рішення згідно з чинним законодавством.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області