друкувати


Абітурієнти зможуть подавати документи через інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-25 06:00:47

У поточному році у абітурієнтів з'явиться можливість подавати свої документи при вступі до вузів в електронній формі через Інтернет.

Це суттєво спростить та прискорить процес їх подачі для всіх молодих людей, що вступають до вищих навчальних закладів. Впевненість у цьому висловив народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки і освіти Максим Луцький.

Політик повідомив про те, що електронна форма подачі документів буде затверджена і введена в дію вже нинішнього року.

"Цього року у абітурієнтів з'явиться можливість електронної подачі документів. У нашій країні це буде вперше, і це говорить про те, що ми йдемо шляхом удосконалення і технічних, і організаційних процедур, які дозволять збільшити зручність та розширити можливості для молодих українців, які прагнуть здобути освіту. Упевнений, це суттєво полегшить абітурієнтам процедуру подачі документів до вищих навчальних закладів", – підкреслив депутат.

Максим Луцький сказав, що відповідна форма буде розміщена на сайті Міністерства освіти і сайтах вузів. За словами парламентарія, форма буде зроблена просто і зручно, тому скористатися нею зможе кожен.

"Буде затверджена форма подачі документів. Власне, вона вже існує, просто тепер з'явиться ще й в електронному вигляді: і на сайті Міністерства освіти, і на сайтах вузів. Тому ознайомитися з нею і скористатися електронною процедурою подачі документів зможе кожен бажаючий", – заявив він.

Як повідомлялося раніше, Міносвіти прийняло документ, який підвищує статус і розширює сферу використання російської мови, а також пропонує вільний вибір мови навчання для студентів.

Джерело: ТСН