друкувати


Прикарпатські спортсменки готуються до турніру Івана Яригіна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-25 11:00:04

27 січня у російському Красноярську стартує міжнародний турнір з вільної і жіночої боротьби серії Голден Гран-прі "Іван Яригін". На змагання зберуться близько 300 спортсменів з 12 країн.

Асоціація спортивної боротьби України оприлюднила склад української команди на цьому турнірі. Серед них є дві наші краянки Ірина Харів і Мар’яна Квятковська.

Для віце-чемпіонки Європи 2009, чемпіонки України Ірини Харів красноярське змагання стане першим турніром серії Голден Гран-прі, у якому вона візьме участь. Разом з нею у ваговій категорії до 55 кг боротиметься ще одна досвідчена українка, переможниця минулорічного фіналу Голден Гран-прі в Баку Наталія Синишин.

Наставник Ірини Харів заслужений тренер України Ігор Барна розповів кореспонденту sport.if.ua, що прогнози по результату наразі не робить, адже змагання обіцяє бути складним. Окрім гостей з-за кордону, на нього збереться вся борцівська еліта Росії. За словами Барни, наступний відповідальний старт для Ірини — чемпіонат України в лютому.

Калушанка Мар’яна Квятковська вже не вперше виступає на такому турнірі. У 2007 році вона вже виходила на красноярський килим. Цього разу у ваговій категорії до 63 кг, де виступить наша діюча чемпіонка України, з нею конкуруватиме також українка Аліна Махиня, дворазова чемпіонка світу серед юніорів. Як каже Квятковська, з Махинею їй ще не доводилося боротися, тому, якщо їх зведе жереб, суперниця може бути доволі незручною. За її словами, у Красноярську хочеться відборотися якнайкраще, але все буде видно вже на турнірі.

Підготовка до змагань співпала зі святковими днями, нині наші борці перебувають на зборі у Конча-Заспі. Мар'яна Квятковська розповіла нашому кореспонденту, що святкову кутю готувала разом з подругою Наталією Синишин, але "розслаблятися" за столом не можна було, адже потрібно слідкувати за своєю вагою.

Українська команда вилітає до Росії 26 січня. Яригінський турнір проводять вже 23 роки. Як повідомляє Федерація спортивної боротьби Росії, цього року призовий фонд змагання збільшили до 150 тисяч доларів США.

Українська команда на Гран-прі Івана Яригіна:

Чоловіки
до 120 кг — Іван Іщенко, Євген Дзюбак

Жінки
до 48 кг — Христина Дарануца
до 55 кг — Наталія Синишин, Ірина Харів
до 59 кг — Ганна Василенко
до 63 кг — Мар’яна Квятковська, Аліна Махиня
до 72 кг — Катерина Бурмістрова

Джерело: sport.if.ua