друкувати


Клуб Коломийців провів третій бал «Меланчин вечір»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-22 03:30:44

Уже втретє з ініціативи Клубу Коломийців у Коломиї відбувається баль «Маланчин вечір». Цього разу до ресторану «Аркан» під’їжджала пара за парою і заповнювала зі смаком уряджену залю. Після привітання з Керманичем клубу і його дружиною кожна пара (чоловіки – в чорних костюмах і при метеликах, жінки – в бальових чи вечірніх сукнях) зачіпала на ялинку прикрасу та приступала до аперативу.

Загалом у цьогорічному «Маланчиному вечорі» зголосилися взяти участь 103 особи, причому були навіть гості з Івано-Франківська і Тернополя!

Конферансьє Роман Нагірний з Києва засіяв пшеницею всіх гостей, а його чарівна дружина Леся заколядувала. Відтак мав слово Керманич клубу Микола Савчук, який між іншим пошкодував, що печеніжинська «Маланка» не приїхала, хоч про це було домовлено заздалегідь. Здається, це була єдина прикрість того вечора і коли залунали звуки оркестру – гості пішли до танцю. А варто наголосити, що сталося неймовірне – уперше в Коломиї світську забаву грали музики з самої столиці Галичини – зі Львова. Оркестр «Високий Замок» міг би задовольнити найвишуканіші музичні смаки. Це була високопрофесійна жива музика і дехто, можливо, вперше почув, як насправді грає кларнет і контрабас.

Відтак були столи і зустріч старого Нового року з бенгальськими вогниками, трубками, конфетті, хлопавками та шампанським і залунала велична коляда «Нова радість стала», яку почав Керманич, а підхопила вся заля.

У другій частині «Маланчиного вечора» панство аплодувало молодому тернопільському фокусникові Михайлові Попівчаку, досхочу сміялося з розваг, які влаштовував конферанс Роман Нагірний, та знову кружляло парами в танку. При цьому тривали десертний стіл, приятельські розмови. Звичайно, робився наголос і на іменинниках, а їх було два. Двох Василів (Кавацюка й Саманіва) Р. Нагірний перетворив на гетьманів.

«Маланчин вечір-2011» скінчився колядкою «Добрий вечір тобі, пане господарю» о 3-ій годині ночі, хоч не всі бажали розходитися і дехто ще довго колядував, фотографувався біля різдвяної ялинки, а деякі гості поїхали просто до Василів…

Джерело: Газета "Галичина"