друкувати


Біля пам’ятника Героям ЗУНР в Івано-Франківську відбулося урочисте віче

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-22 10:15:43

21 січня біля пам’ятника Героям ЗУНР в Івано-Франківську відбулося урочисте віче з нагоди 92-ї річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки – Дня  Соборності України.

Голова обласної ради Олександр Сич разом з представниками обласної та міської влади поклав вінки до пам’ятника Героям ЗУНР.

Виступаючи на урочистому віче голова обласної ради Олександр Сич підкреслив, що ухвала про злуку Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою, яка була прийнята в колишньому Станіславові, столиці ЗУНР, вимагає від нас дуже відповідально і з великою увагою ставитися до цього свята.

Олександр Сич закликав представників центральної влади бути послідовними і так само широко відзначати й інші події з історії українського державотворення – і акт 30 червня 1941 року, і Карпатську Україну, і треба визнавати Українську Повстанську Армію і Героя України Степана Бандеру.

“Західноукраїнська Народна Республіка і Українська Народна Республіка народили Карпатську Україну і народили Акт 30 червня 1941 року у Львові... Якщо ми шануємо українське військо і українських Січових Стрільців – вони народили Українську Повстанську Армію, а полковник Євген Коновалець, який керував корпусом Січових Стрільців, створив Організацію Українських Націоналістів та виховав Степана Бандеру. Тому владі треба бути послідовною до кінця і, шануючи українську Соборність, визнавати УПА і Стапана Бандеру!”, - сказав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

Джерело: www.orada.if.ua