друкувати


У ДПА в Івано-Франківській області підбито підсумки роботи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-01-21 12:19:17

Днями у ДПА в Івано-Франківській області відбулась розширена оперативна нарада, на якій розглядались питання підсумків роботи органів державної податкової служби області за минулий рік та завдання щодо забезпечення надходжень коштів до бюджетів усіх рівнів у 2011 році.

Також на нараді розглянуті питання про результати роботи підрозділів податкової міліції щодо запобігання та виявлення  правопорушень у сфері оподаткування, ефективності вжитих органами ДПС області заходів щодо упередження відшкодування безпідставно заявлених сум ПДВ, виявлення схем ухилення від оподаткування та впровадження автоматизованого відшкодування ПДВ, про підсумки роботи підрозділів оподаткування фізичних осіб податкових органів області та стан організації роботи по забезпеченню проведення кампанії декларування доходів громадянами у 2011 році, вжиті заходи щодо погашення податкового боргу у минулому році. У роботі наради взяли участь керівники обласної податкової адміністрації та підпорядкованих державних податкових інспекцій.

За 2010 рік до  Зведеного бюджету України в області надійшло два мільярди 975,8 млн. грн. податкових платежів, які контролюються органами державної податкової служби, що на 396,3 млн. грн. або 15,4 відс. більше, ніж у 2009 році. З них до місцевих бюджетів області надійшло один мільярд 227,6 тис.грн. податків і зборів, що на 11,1 відс. більше  позаминулого року.

Підбиваючи підсумки наради голова ДПА в області Віктор Рахміль зазначив, що враховуючи завдання, які визначені ДПА України, пріоритетними напрямками роботи на 2011 рік для податкової служби в області є реалізація положень Податкового кодексу України, в т.ч. співпраця з органами місцевого самоврядування щодо встановлення місцевих податків, подальша детінізація економіки, руйнування схем ухилення від оподаткування, а також створення сприятливих умов для платників податків та досягнення високого авторитету діяльності податківців.

Джерело: ДПА в Івано-Франківській області